Geboren te Avelgem op 22/11/1958, feestdag van de H. Cecilia, scheen hij in de wieg gelegd om muzikant te worden. Vrij jong reeds vergezelde hij zijn vader Frans naar de repetities, waar hij aandachtig toehoorde. Zijn eerste theoretische lessen kreeg hij van Lucien Seynaeve, lesgever in de gemeenteschool, gediplomeerd van het Rijksconservatorium te Gent. Naderhand kreeg hij zijn opleiding in de muziekmaatschappij door lesgever dirigent Stefaan Verrue. Hij werd achtereenvolgens trom- en grote tromslager en trompettist. Alvorens zijn kunsthumaniora te beginnen aan het rijksconservatorium te Gent kreeg hij privaatlessen van Gustaaf Devolder lesgeverdirigent te Harelbeke.
Aan het rijksconservatorium te Gent behaalde hij achtereenvolgens de 1e prijs in notenleer en transpositie. In de muziekpedagogie behaalde hij het diploma 1e cyclus, regentaat en 2e cyclus hoger secundair onderwijs. Voor de centrale examencommissie behaalde hij tevens het leraarsdiploma 1e graad, regentaat, muzikale opvoeding en 2egraad, hoger secundair onderwijs, muzikale opvoeding en muziekgeschiedenis.
Na zich bekwaamd te hebben op de piano en het orgel en na aanvankelijk het jeudorkest geleid te hebben werd hij op 29/08/1982 in de algemene vergadering van de muziekmaatschappij aagesteld tot dirigent van de harmonie “De Verenigde Vrienden”.
Met Pol Bossuyt als dirigent begint een zeer boeiende periode in het bestaan van de muziekmaatschappij.

19. Dirigent Pol Bossuyt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *