Er nemen 46 korpsen deel uit 7 Europese landen. België is vertegenwoordigd door de Drum-Show en prercussieband uit Hechtel-Eksel en de jeugdharmonie “De Verenigde Vrienden” uit Sint-Denijs. Het treffen gaat door van 18 tot 23 mei 1983. De muziekbond Flandria West-Vlaanderen legde de nodige contacten met de organisatoren en onze jeugdharmonie.
De afreis had plaatgs op 21 mei 1983 naar de gastgemeente Legelshulst, deelgemeente van Wilstätt. ’s Avonds volgde het eerste optreden te Legelshulst gevolgd door een optreden van het korps van Legelshulst zelf. Op 22 mei 1983 verzorgde onze jeugdharmonie de muzikale begeleiding van de H. mis in de Sint-Pieter de Oude kerk te Straatsburg. s’Avonds wordt een amusementsconcert gegeven in de stakshal te Kehl voor 1.500 toehoorders.
In de loop van dat zelfde 1983 werd in de schoot van de jeugdharmonie een Oberbayernkapel gesticht “GRUEZZI” onder leiding van Pol Bossuyt. Zij krijgen een typisch Oberbayernkostuum. Zij treden op ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Sint-Dionysius zangkoor en het Sint-Ceciliafeest op 28/11/1983.

20. 4e Internationaal treffen voor jeugdorkesten te KEHL (Duitsland) – 1983

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *