26. 6e bundesmusikfest te Freiburg im Breisgau (1986)


derde buitenlandse concertreis.

Werd ingericht door Bund Deutsche Blasmusikverbände, met wedstrijdgedeelte voor internationale jury. Wij waren ingeschreven in de "Mittelstufe" met als keuzestuk: "Theme Varié" van Willy Hautvast en als opgelegd werk "Melorhytmische Impressionen" van Franz Watz. De agenda zag er als volgt uit :

Zaterdag 17/05/86

  • vertrek om 04:00 uur en aankomst te Freiburg om 15:00 uur.
  • Ontvangst in onze gastgemeente Denzlingen en begeleiding naar de gastgezinnen.
  • ? 's Avonds concertuitvoering in de feesttent van de Landesgartenshau(omstreeks 23:30).Zondag 18/05/86

  • Om 09:00 uur wedstrijdoptreden in de gemeenteschool van St-Georgen. Dit optreden werd beloond met een opname in de ""ittelstufe""met 89,2 % der punten en een "Tweede prijs" als eervolle vermelding.
  • Om 11:00 uur luisterden wij de Eucharistieviering op in de St.-Albertkirche te Freiburg.
  • 's Namiddags was er de Sternmars met deelname van 90 korpsen uit 9 Europese landen en voor zowat 40.000 toeschouwers. Wij betraden als eersten het stadion en konden ook als eersten ons nationaal volkslied spelen waarna er drie werken gezamenlijk werden uitgevoerd.
  • Om 21:00 uur gingen we aan tafel voor een verbroederingsavond met onze gastgezinnen.Maandag 19/05/86

Om 10:00 uur werd afscheid genomen van onze Denzlingse vrienden en trokken we naar Bleibach (zie Bleibachweekend van 01 en 02 juli 1984) alwaar wij een wandelconcert gaven in de dorpskern, alvorens teurg naar Sint-Denijs te keren nuttigden we het middagmaal in het restaurant "Rösh".
België was er vertegenwoordigd door twee maatschappijen : De fanfare uit Sint-Martens-Lennik en de harmonie "de Verenigde Vrienden" uit Sint-Denijs.
De harmonie werd gevraagd West-Vlaanderen te gaan vertegenwoordigen op een Nationale kampioenenmonstratie te Rupelmonde op 07 september 1986 en dit naar aanleiding van ons succesvol optreden op het 6e Internationaal Bundesmusikfest te Freiburg.
Op de septemberkermis (3e zondag van september) treed de oberbayernkapel voor het eerst op onder de naam van "GRUEZZI(whol)" kapel.
Op 15 maart 1987 werd afscheid genomen van medepastoor Remi Bekaert. Hij werd pastoor te Wijtschate. Wij hebben de oproep van de plaatselijke autoriteiten opgevolgd om met onze harmonie zijn afscheid van onze parochie muzikaal op te luisteren. Na de mis stapten wij met de Sint-Denijse verenigingen naar de feestzaal waar een receptie plaatsgreep. Op zondag 22 maart 1987 waren wij terug van de partij om de feestelijkheden naar aanleiding van de plechtige installatie als pastoor te Wijtschate op te luisteren.
Voor de gelegenheid van de academische zitting ter gelegenheid van het "50 Koninklijk Atheneum Deurne" die plaatsvond in het Provinciaal Hof te Antwerpen werd een koperensemble opgericht.
Naar aanleiding van het 86e muziekfestival van de stad Antwerpen werden wij gevraagd een concert van een uur te geven op de kiosk in de dierentuin. (27/09/1987)